Goois project VoorleesKrachten

VoorleesKrachten vormen momenteel een team van zo’n 70 getrainde vrijwilligers dat voorleest bij woonzorghuizen en locaties voor dagbestedingen voor ouderen in 9 gemeenten in het Gooi.

De samenwerkende bibliotheken in het Gooi coördineren het werk van deze vaste groep vrijwillige VoorleesKrachten en bieden een speciaal samengestelde en gevarieerde collectie voor dit project.

De voorleesactiviteiten komen tot stand in samenwerking met de activiteitenbegeleiders van de woonzorghuizen en locaties voor dagbestedingen. Genieten van woorden en taal, luisteren naar een stem, geeft ouderen een prikkel om met elkaar te praten en verhalen vertellen.

VoorleesKracht Germa van Dijk leest wekelijks voor in twee woonzorghuizen: ’Ik geniet van de reacties, als ze even mijn hand pakken en zeggen dat het weer fijn was. En petje af voor de medewerkers in de woonzorghuizen!

U kunt een bericht achterlaten als u via een van andere bibliotheken wilt gaan voorlezen of als woonzorghuis of locatie voor dagbesteding belangstelling hebt voor het team VoorleesKrachten.

Voor Hilversum
Bibliotheek Hilversum, informatie@bibliotheekhilversum.nl, 035-6212942 (Sjoukje Jukkema)

Voor Huizen, Laren en Blaricum
Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, info@bibliotheekhlb.nl, 0355257410 (Dasja Koot).

Voor Naarden, Bussum, Eemnes, Muiden, Muiderberg, Weesp en Wijdemeren
Bibliotheek Gooi en Meer, info@bibliotheekgooienmeer.nl
Naarden en Bussum: 035-6973000 ( Ria Klunder).
Eemnes, Muiden, Muiderberg, Weesp en Wijdemeren: 0294-412704 (Janet van Riemsdijk).