Je Nederlands verbeteren?

Is Nederlands niet je moedertaal? En wil je je Nederlands graag verbeteren? Kom dan naar de Bibliotheek, waar een groepje hoog gemotiveerde vrijwilligers je verder helpen.

Er zijn twee mogelijkheden:

 

TaalTafel: elke maandag van 15.00-17.00 uur
Dit is open inloop, waar we samen oefenen met spreek- en luistervaardigheid. We doen taalspelletjes, oefeningen en gesprekken. We maken gebruik van bijvoorbeeld kranten, gedichten, folders, liedjes en we bespreken actuele onderwerpen en de Nederlandse cultuur.
TaalTafel kent geen instroomeisen, deelnemers van elk taalniveau zijn welkom. Iedereen die in Hilversum of omgeving woont, kan meedoen.
Tijdens de schoolvakanties is er geen TaalTafel. In de zomervakantie gaan de bijeenkomsten gedeeltelijk door. De data worden via de website gecommuniceerd.
Wanneer: Elke maandag (NIET in de schoolvakanties)
Tijd: 15.00-17.00 uur
Waar: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55 Hilversum
Kosten: Gratis
Let op: van 20 juli t/m 1 september is er geen TaalTafel.


TaalLokaal: elke maandag van 12.15-14.00 uur
Hier oefenen we in een gezellige groep met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Voor deze groep is aanmelden verplicht, dit kan aan de balie of via telefoon 035-6212942. In het TaalLokaal werken we in twee groepen. De vrijwilliger doet eerst een korte intake met je om te bespreken wat jij wilt leren, en om te zien wat jouw niveau is. Je kunt daarna 1 of 2 lessen meedoen om te kijken of het bevalt. Er is geen maximum aantal lessen, je kunt meedoen zolang je maar wilt. Neem zelf een schrift en pen mee. Iedereen is welkom. 
Wanneer
: Elke maandag (NIET in de schoolvakanties).
Tijd: 12.15-14.00 uur
Waar: Bibliotheek Hilversum, 's-Gravelandseweg 55 Hilversum
Kosten: Gratis (mogelijk kleine bijdrage voor kopie├źn)
Aanmelden: Wachtlijst, aanmelden helaas nu niet mogelijk
Let op: van 13 juli t/m 1 september is er geen TaalLokaal.