Media Ukkie Dagen

5 t/m 12 april 2024

Naar Media Festival

Foto’s maken, speurtochten, telefoonstandaards knutselen en leuke workshops: van 5 tot en met 12 april staat de Bibliotheek Hilversum in het teken van de Media Ukkie Dagen.

Als klap op de vuurpijl organiseren we op zaterdag 6 april samen met Beeld & Geluid het My First Smartphone Festival. Ons Media Festival is informatief en leuk voor het hele gezin! Komen jij en je kinderen ook?

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Van 5 t/m 12 april zijn de Media Ukkie Dagen in de Bibliotheek Hilversum. Met als hoogtepunt het Media Festival op zaterdag 6 april. Leuk en informatief, voor het hele gezin! Zien we jou ook?

 

Bekijk het programma

MediaDiamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

 

Mediasmarties

Mediasmarties

De Mediatips voor thuis van Mediasmarties bevatten tips en verhalen om te ontspannen met media. Deze Mediatips zijn er voor dreumesen, peuters en kleuters.

Klik hier voor de Mediatips voor thuis


Filmpjes over mediaopvoeding

Leuk en veilig mediagebruik

Hoe kun je apparaten samen met je kind op een goede manier gebruiken? Kijk hier naar de uitleg van de MediaDiamant gepresenteerd door Fiona.

Jouw wereld vol media

In deze videoboodschap probeert een vader zijn dochtertje wegwijs te maken in de wereld van media. Bekijk welke tips je aan je kind kunt geven.


Media Ukkie Dagen leestips

Voor kinderen | boeken over media en ontspanning

Voor ouders | boeken over media en ontspanning


Tips voor anderstalige opvoeders

Mediawolk in diverse talen

Spreek je als ouder een andere taal? Wil je met je kind in gesprek over media? De Mediawolk helpt jou en je kind met praten over media. Kijk hieronder voor de Mediawolk in jouw taal.

Arabisch

Engels

Nederlands

Oekraïens

Turks

Brochure Mediaopvoeding in diverse talen

Prentenboeken in alle talen

Spreek je als ouder een andere taal en wil je meer weten over mediaopvoeding van jouw kind? Zoek hieronder de brochure in jouw taal en vind tips om samen te lezen, kijken, spelen, luisteren en doen.

Arabisch

Engels

Nederlands

Pools

Turks


Voorlezen en samen luisteren

Voorleesfilmpjes van Bereslim

Bij Bereslim kijk én luister je samen naar mooie prentenboeken, soms ook in het Engels. Log in met je bibliotheekpas en word ook Bereslim.

Neem een kijkje bij Bereslim

Prentenboeken in alle talen

Prentenboeken in alle talen

Kies een boek en kijk in welke talen en dialecten deze beschikbaar is. Laat je voorlezen in de taal die je wilt! Er zijn verschillende prentenboeken in wel 50 talen.

Ga naar de voorleesboeken


Meer interessante websites

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten (en hun ouders stiekem ook).

Ga naar Boekstart

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken, luisterboeken én prentenboeken. Duik ook in de schatkist van Jeugdbibliotheek!

Ga naar Jeugdbibliotheek.nl